p

22 June 2013

Satu Hari di Hari Lahir yang ke.......

Assalamualaikum 
Selamat Sejahtera semua

Hey. Its 22 June 2013 and its my birthday (birthdate actually hihi). Haaa, baru hangpa tahu yang daku ni wanita kelahiran Jun.(kalendar masihi)

Alhamdulillah, daku sudah bertambah tua satu tahun lagi. yeayyyyy!!!

Jika mengikut kalendar Islam, sebenarnya umur daku  lebih tua setahun dari sekarang. Contoh jika pada hari lahirku, aku dh umur 17 tahun, tapi in kalendar Hijri, sebenarnya aku sudah 18 tahun. Haaa, ada faham kah. Tarikh lahir daku jika mengikut kalendar Islam adalah pada 14 Syawal. Ada chance tak nak sambut birthday lagi sekali in Hari Raya nanti?...ahakss.. gedik kau.

Dengan bertambahnya usia daku yang dah nak masuk umur 30 (ohoi dah tua daaa), doa dan harapan daku adalah agar kehidupanku bersama suami diberkati Allah dan berkekalan bahagia di dunia menuju akhirat kelak. Semoga dialah pasangan peneman hidupku ketika di dunia dan di syurga nanti.  amin.
Tahun ini adalah tahun pertama ku sambut birthday dengan asben. Terasa macam baru semalam daku kahwin. Eh, cepatnya masa berlalu. Oh masa, betapa kau mencemburui daku sehingga bergerak dengan pantas yang amat. hewhewhew~

Sweet moments on my birthday - year 2013


Umur daku kini bukanlah rahsia......

 for HER....

From him ...senyummm (iklan jap-blue braces on my teeth.). Umur dah tua, tapi awet muda ok. =P


cantik beg ni - hadiah from my Mertua - sampai ke pejabat melalui  citylink courrier :) love it


Abah mertua, mak mertua dan adik ipar bagi hadiah seperti rajah di atas. Terkejut bercampur excited daku sebab ada hadiah tiba-tiba sampai di pejabat pada hari Khamis. Kecohlah kerani-kerani semua menyakat daku. kihkihkih. Walaupun hadiah sampai awal, tapi harini baru ku buka hadiah sebab nak buka sama-sama dengan encik suami. Happy sangat sebab dapat beg tangan. Alhamdulillah. Terima kasih abah, mak , and suhada :) Encik suami jeles... hahahahaaa. Jeles-jeles manja gitu.

Terima kasih yang tidak terhingga daku ucapkan kepada Suamiku, Keluargaku dan Keluarga mertuaku, rakan-rakan, anak murid serta sahabat handai yang mengucapkan selamat hari lahir serta mendoakan kebahagiaan kami. Tak menang tangan nak balas wishes from my students di FB (akaun yg formal). 

Ramai juga yang mendoakan agar daku dapat baby cepat-cepat. Amin amin, moga doa kalian dimakbulkan Allah. :)

TQ everyone and TQ kerana sudi ushar blog daku..hihi

see ya in next entry :)


wassalam~


ps:/ lagi 3 tahun nak capai umur 30 kottt. Tak kisahlah. yang penting hati mahu bersih, jiwa mahu happy, iman di dada mahu kasi up. insyaallah.........





7 comments:

  1. he3 muda lg 2 :) owhhh akak ni cikgu rupanya...Sanah helwah kak, smoga ceria2 selalu, hepy bersama keluarga, semoga bahagia di dunia dn akhirat..

    ReplyDelete
  2. SKA : iyer akk teacher, di skolah harus skema dan profesional.., blog skadar blog santai je niy..hehheee...

    terima kasih banyak2... insyaallah..amin2... semoga SKA diberkati Allah :)

    ReplyDelete
  3. happy besday :)

    ReplyDelete
  4. Selamat hari jadi..muka mmg nampak muda..:)

    ReplyDelete
  5. Sop : tq sop .. :)

    Asyik Izas : Terima kasih bnyak2.... rahsia awet muda kot..hehe

    ReplyDelete
  6. happy belated birthday kakak cantik. Semoga ceria selalu dan bahagia di samping orang tersayang :)

    ReplyDelete
  7. nurain : tq ainnn comey... insyaallah amin3.... ain pon same semoga diberkati Allah :)

    ReplyDelete

THE HITZ