p

30 May 2013

Kreatif : Lima suara bergabung - Pentatonix

Assalamualaikum wbt
Selamat Sejahtera ..

Hye, apa khabar semua?.... harap semua dalam keadaan sihat walafiat... 

Sekarang ni daku tengah dalam mood santai-santai, maka marilah kita bersantai-santai sebentar. Lupakan isu dunia politik, lupakan isu dunia sepak bola, lupakan isu Bobo jadi retis, lupakan isu ustaz azhar idrus kahwin lagi.eh?

Korang pernah dengar lagu-lagu acapella tak?. Korang tahu tak apa maksud acapella?. Persembahan muzik hanya dengan menggunakan suara sahaja. 

Tiba tiba hari ini aku amat rajin nak buat entry tentang muzik?. hehe

Sebenarnya, daku amat terpegun dengan kekreatifan satu kumpulan yang diberi nama Pentatonix (lima ton suara). Bermulanya apabila daku melihat bintang akustik youtube Ajek Hassan share di wall fb beliau tentang satu video yang telah mencecah view 11 juta lebih di youtube. Then aku selidik-selidik tengok video diorang ni semua memang tak pernah tak sampai berjuta view lagi.

Pentatonix ni dah wujud sejak tahun 2011 lagi melalui rancangan realiti show Sing-Off di England. Ok, so what kan.hihi. Its like who cares about their background sebab daku hanya nak bagitahu kat hangpa yang daku 'jatuh cinta' dengan cara penyampaian muzik diorang ni sahaja ok. haha.

Jom kita tengok video yang encik Ajek Hassan share kat wall dia sehingga menyebabkan daku 'jatuh cinta' dengan kreativiti dan seni suara Pentatonix ni



.
.
Next, video di bawah ni pula ku jumpa hasil daripada tetikus aku yang di klik-klik masa terpegun dengan kreativiti diorang. Siapa sangka hanya dengan menggunakan suara sahaja mampu menghasilkan lagu yang bestt gitu =)
.
.
.
.
Next, gangnam style ni lagilah kelakar... enjoy watching it =)
.
.
.
.
The last video yg daku nak share adalah lagu-lagu yang mampu mengimbau kenangan daku sewaktu zaman sekolah dulu. Medley NSYNC songss...arrr.. Eh korang nak tahu satu rahsia tak? Daku ni dulu termasuklah antara salah seorang die hard fan of BSB, NSYNC, MOFFATS, 911, SAVAGE GARDEN etc. Bebudak perempuan sekolah aku (memang sekolah perempuan pon) siap boleh main cop-cop (how to spell ha?) lagi. ''Justin tu aku punyalah, Brian tu aku minatlah, Kevin tu minat aku lah'' ~ alaahaii budak-budak..still remember huh?. Zaman kanak-kanak itu tidak mungkin boleh dikembalikan lagi.  :)
Best pula bila terimbau kenangan sewaktu bersekolah di Melaka dolu. hikhikhik
.
.
.
.
Setakat itu sahajalah perkongsian daku untuk hari ini.
.
Moga-moga entry ini mampu menceriakan hari anda.
.
Dont take things too serious rite. :)
.
See ya.....
.
Tq for reading my entry
.
.
 
Elakkan provokasi dan kontroversi,
Tingkatkan prestasi 

4 comments:

  1. Assalamualaikum awak. nanti sheila dengar. skrg kat ofis, takda speaker. hehehhehee sheila suka gak muzik2 cam ni. acapella best.. mendayu je.. macam muzik kumpulan VE..

    ReplyDelete
  2. terbaek la suara diorang :) tone yg berbeza tp best!

    ReplyDelete
  3. sheila : waalaikumsalam...
    hihi dengar tau...memang best n kreatif diorang ni.... :)

    S.K.A : yup.. true..tone beza and digabung jd best... :)

    @el janna : amazing rite.. :)

    ReplyDelete

THE HITZ