p

22 May 2013

'11 Things About Me'

Assalamualaikum..
Selamat Sejahtera semua...

Adapun kisah di hari Rabu yang indah, selepas pulang dari kerja, ku buka blog ku yang comel ini daaaaannnnn... kena TAG~~~ yeaaaayyyy. 

Ekceli, iols dah pernah buat entry-entry cenggini, tapi dah berzaman dah sebelum tukar url blog.. hehe.. best juga sesekali layankan benda ini.

Terima kasih ku ucapkan kepada sahabat blogger yang rajin main tag-tag kat kita ni iaitu blogger bernama nida. Dia tak tag GA (giveaway) lah, tapi game yang memerlukan kita bercerita pasal background diri kita sendiri. Memang daku layyaaannnn tag berupa game seperti ini sebab atleast uols bolehlah kenal-kenal sedikit pemilik blog ini. owyeaa =)


Undang-undang permainan ini adalah :

Few rules need to be followed :
1. Post this rules
2. Write 11 thing about yourself
3. Answer the question the tagger set to you
4. Create 11 new question for those you want to tag
5. Choose 11 bloggers to be tagged and link them to the post
6. You are not allowed to tag back 



Kalau dikau tidak memahami ayat berbahasa Inggeris di atas, maka sila rajinkan diri buka kamus dwibahasa ~ hihi





Marii kita mulakan sesi taaruf -->  11 Things About Me = 11 Fakta tentang diriku

1) Merupakan anak jati Johor Darul Takzim (Kluang Johor), namun dibesarkan di Melaka, dan kini keluarga menetap di Muara Johor.

2) Bekas pelajar Sekolah Rendah dan Menengah Convent Melaka serta Sekolah Menengah Sains Muar.

3) Peminat setia haiwan berbulu-bulu, jinak, dan manja seperti kucing, guinea pig(tikus belanda), hamster, arnab, kuda, dan sekeluarga dengan yg berbulu manja.(bahasa pelik apakah? haha)  

4) Impianku untuk tidak bercouple dan ingin berjumpa seorang lelaki yang serius nak kahwin dengan aku termakbul. I mean, jumpa, kenal-kenal sekejap, dan terusss nikah, tidak couple dan tidak bercintan cintun lelama sebelum nikah. Alhamdulillah, syukur pada Allah.

5) Anak ke empat daripada lima orang adik beradik

6) Ada seorang abang sulung, dua orang kakak dan seorang adik perempuan. 

7) Sangat sangat sangat tidak suka dengan asap rokok.

8) Bebas daripada membayar hutang PTPTN walaupun masa daku belajar di UPM dulu, daku guna duit PTPTN rm26000 kalau tak silap. Hehehhe. jangan jeles =P

9) Memiliki harta peribadi, sebuah kereta sedan buatan Malaysia yang memPersonakan mata memandang. 

10) Telah bertunang pada 2/6/2012 dan Nikah pada 2/12/2012 . Alhamdulillah. Doakan hubungan kami berkekalan hingga ke akhir hayat dan membawa ke syurga ...amin.

11) Seorang muslim yang sentiasa memperbaiki diri untuk menjadi hamba Allah yang diredhai, anak yang solehah dan isteri yang solehah. Insyaallah amin


Next, kena jawab 11 soalan dari cik Nida pula     >>> 


11 soalan beliau dan jawapan daku :

1. Siapa idola anda dalam dunia blogging ni?
    Suami saya lah, walaupun dia tidak ada blog. kehkehkeh =)
2. Single / taken..? ehemm...:)
    Kahwin sudahhh.. alhamdulillah.
3. Samsung / blackberry?
    Samsung.
4. Movie yang paling korang suka tengok?
    Banyakkklah. tak terkira. =P
5. Hobi masa lapang?
    Blogging, baca buku motivasi, baca novel, singing, travelling, cooking.
6. Korang obses dengan apa..? 
    Page-page resepi masakan, baju kurung (Sebab nak pegi keje), beg tangan, blouse.
7. Artis yang korang paling minat?
    Ustazah Siti NorBahyah, Prof Dr Muhaya. eh itu dikira artis gak ea? .lol.
8. Bila korang start ada blog.?
    Dari tahun 2009, tetapi blog kemudiannya telah berhijrah mengalami penjenamaan semula
    semenjak berkahwin :)
9. Suka join segmen/ GA (giveaway) tak..? kenapa?
   If GA,  kureng sebab lebih suka bercerita pasal info, life, motivations, foods and places dalam 
    blog  ni. Moreover, dolu-dolu rajin masuk GA tapi tak pernah menang. hahaha.. so sad
10.Handphone yang korang pakai sekarang?
     Note II
11.Suka aiskrim coklat / vanilla.?
     Dua-dua pon ok but Vanilla more tastier laa for me *wink*


Untuk peraturan game yang nombor 4,5,6 di atas tu, saya nak skip lah..hehe.. jangan marah naaaa



TQ for reading my ''About Me'' section :)

see ya~


6 comments:

  1. Assalamualaikum awak. heeee kenal serba sedikit dah pasal awak. saya pun dah terkena tag. dah siap lama, tapi tunggu masa nak publish je. hiewhiew. nice sharing dear :)

    ReplyDelete
  2. waalaikumsalam wbt :) terima kasih...saya pon nak baca awk punye entry nanti..hehe..nk kenal2 gak ngn awk... :)

    ReplyDelete
  3. mira lame dah tak blogging..akak dah tukar url rupenya.. dulu yg cucu tok aji tu kan..hihi

    ReplyDelete
  4. jom mulekan semangat blogging semula.. go go go..hehehe.. iyyee dulu yg cucu atok aji tu... baguslah mira still ingat lagi.. :)

    ReplyDelete
  5. nice... :)

    nak jugak yang no 4 tu boleh x ? hihih..:D

    ReplyDelete
  6. tq nida.... yg nombo 4 tuh?... boleh insyaallah... keep praying and yakin pada Allah agar ditemukan jodoh yg baik..insyaallah..... :)

    ReplyDelete

THE HITZ