p

16 February 2013

Meteor hentam Russia 15/3/2013. Peringatankah?

Assalamualaikum
salam sejahtera

Update latest news. Tak sampai beberapa jam blog daku update info tentang asteroid DA14. di Russia dah kecoh dengan meteor yang jatuh hentam buminya. Kejadian berlaku pada hari Jumaat pula tu (15/3/13).. Menurut Saintis, meteor yang jatuh di Russia ini bukanlah asteroid 2012 DA14 yang heboh dikatakan itu. Kajian lanjut sedang dijalankan.

Ini cerita betul, bukan tipu-tipu punya ma... Ramai yang mengalami injury minor dek kerana gelombang meteor itu telah menyebabkan kaca-kaca di bangunan pecah berderai. Namun mujurlah meteor ini mendarat di Chebarkul, a town in the neighbouring Chelyabinsk region.

Kenapa ye NASA tak detect benda ni awal-awal sedangkan asteroid 2012 DA14 diorang detect dari bulan lepas. Ok the answer is Cakerawala tu kan besar dan semuanya kuasa Allah jua. Bila DIA kata ''kun fa ya kun'' maka jadilah seperti apa yang diinginNya. 

Mungkin ini adalah peringatan untuk kita yang bergelar manusia dan hambaNya. Peringatan yang dunia ini tidak akan kekal lama. Wallahualam.





Berita lanjut boleh klik link BBC ini

Subhanallah.Allahuakbar.....


Terima kasih kerana sudi singgah dan baca info ini.
Selamat beribadah :)


4 comments:

  1. Anonymous2:17 AM

    niyh petanda kecil kiamat?

    ReplyDelete
  2. setinggi mane pown teknologi n pengetahuan manusia x dpt menjangkau kekuasaanNya

    ReplyDelete
  3. anon : wallahualam...hanya Allah yg Maha mengetahui...cume kena ambil iktibar setiap apa yg berlaku tu...


    sharifudin : betul2.... Allah maha Besar lagi Bijaksana

    ReplyDelete
  4. as salam... bw nih...sedapnya lai aaii..tetiba lapaq..
    oppps..terlebey sudah...anyway...cik azue polow terus n jom terjah blog cik azue n try new GA..mana tau rezeki...
    wasalam...

    ReplyDelete

THE HITZ