p

15 December 2012

The Hobbit :An Unexpected Journey memang terbaik!!

Assalamualaikum wbt
Selamat Sejahtera =)

Hye uols. Im so sorry kerana tersepi sekejap saje sebab kita pergi berjalan-jalan dengan asben terchenta. hehehe. Tapi kita belum ada mood nak buat entry destinasi chenta kami. Nanti ada masa, iols update pasal tempat percutian itu hokey.

***

FYI, Aku pergi berjimba dengan asben last night. pukul 11.25 malam at Kuantan.(lovey dovey!!) Berjimba mau tengok satu movie lohh. Memula hajat nak tengok twilight. Tapi takda pulak kat situ, jadi kami pun mengambil keputusan to watch The Hobbit : An Unexpected Journey.

Adapun kisah, sewaktu iols n my asben tengah bergumbira berjalan berpelukan (peluk mesra pinggang je maa, bukan bercumbu pon) dan berpimpin tangan masuk dalam lif (lepas kawin kan dah halal semua, apa salahnya nak romantik2.hehe.pewitt!) tiba-tiba ada seorang hamba Tuhan yang tersangat perihatinkann bersuarakann. 

"Lif ni berat. Kalau berat nafsu takpe, tapi jangan berat dosa!"

 Kata mamat itukann. muahahahaha. 

Aku rasa nak tergelak berguling-guling pon hado. Aduyai. Pasangan kapel yang tak sah di sekeliling dia itukan, takde pulak nak soundcheck soundcheck kan! Mentang2 muka iols ni muda jelita (weksss) kelihatan macam bebudak sekolah, boleh pulak dia pakai taram je yang weols ni berfoya-foya tanpa ikatan sah lagi halal. bhahahaha. Pedulilah sama itu mamat, Kitorang keluar lif , terus je lagi kuat pelukkan kasih sayang weols. hahah. 

Kami peluk pimpin tangan dapat pahala tau, itu mamat perli-perli dapat dosa tahu nggak. Menurut ustazah siti norbahyah (semanis kurma.*wink2*) pasangan suami isteri kena saling peluk-peluk.(Auwwww) Barulah semakin erat kasih sayang rumahtangga insyaallah (ni ustazah yang kata, bukan i tau)  =) 
Aku rasa itu mamat jelezzzzz maaa. hik3. Persyaithonkanlah cerita kelakarlahsangat mamat itu, sebab aku nak habaq hang yang cerita The Hobbit memang terbaik baa!! hehe.

Panjang intro aku~ lalalaaa.

***



Cerita The Hobbit ni sebenarnya adalah kisah sebelum The Lord Of The Ring (prekuel sebelum TLOTR). Kisah pasal Bilbo Baggins, ayah kepada Frodo. (Thats why at the beginning ada ayah Frodo flashback 60 years before). Ia adalah kisah pengembaraan Bilbo Baggins (Ayah Frodo) ke Lonely Mountain dengan orang-orang kerdil untuk mendapatkan semula harta yang telah dicuri oleh dragon Smaug. 

Movie ni juga mengisahkan bagaimana Gandalf (salah seorang wizard daripada 5 orang wizard)  boleh terpikat dan teruja untuk memilih Bilbo Baggins menyertai pengembaraan mereka ke Lonely Mountain yang diketuai oleh Thorin. Bilbo Baggins sebenarnya ada kelebihan dan kekuatannya tersendiri yang menyebabkan Gandalf 'terpikat' dan rasa senang hati dengan dia. Walaupun Thorin memandang rendah terhadap Baggins tapi nanti, ada satu part, Baggins yang menyelamatkan nyawa Thorin.

Journey ini pun akan tunjuk bagaimana Bilbo Baggins boleh mendapatkan cincin azimat (The Lord Of the Ring) dan bagaimana mereka semua menentang dan mengharungi segala rintangan monsterssszz yang ada.


In this movie uols akan berkenalan dengan watak-watak : Bilbo Baggins, Galadriel, Gandalf, Gollum, Oin Ori, Golin, Balin, Bifur, Dwalin, Bofur, Fili, Bombur, Kili, Dori, Thorin, dan ramai lagi.
Korang boleh klik sini kalau nak ushar-ushar photo shoot cerita ni 

Journey yang paling best, terbaik, humor, adventure..arrrrr semua ada. Lima bintang guwe bagi!!!! Forsure movie ni akan menjadi movie kegilaan aku after The Lord Of the Ring, Transformers and Twilight.


Kepada peminat The Lord Of The Ring, jangan lepaskan peluang menonton cerita ni. Yang tak minat The Lord Of The Ring (TLOTR) pun boleh tengok, sebab aku konfem daripada perasaan korang tak minat TLOTR ituh akan bertukar kepada teruja, kagum plus plus tergoda dengan cerita ini. hihi.

Seperti biasa, cerita ni memang ada part 1, part 2, part 3 macam Twilight, TLOTR, Star Wars, Transformers. Jadi anda perlulah bersabar untuk tunggu sambungannya nanti.  =) 



Yang penting fokus masa watch the movie and enjoy it. :)

Ehemmmm. pssstttt~ I wonder, bilakah filem malaysia nak buat filem macam ni. Asik cerita gangster, taiko, rempit, bohsia, bohjan, cinta, hantu yang agak memboringkan je. ikhlas dari hati nuraniku niy. adioss



Selamat menonton dan TQ kerana sudi membaca ^_^




6 comments:

  1. Kak ina12:19 AM

    Waaaaa bestnya dapat tengok muvi dgn soami .

    ReplyDelete
  2. kak ina : yep2.. kena guna masa yg ada sebaiknya..huhu~ nanti kene PJJ (prkahwinan jarak jauh)...huhuh

    ReplyDelete
  3. Hehe sweet je awak dgn husband yea? :) bestnya lah

    ReplyDelete
  4. nadratul : alhamdulillah.... :) pray for our happiness as i will for u too ok dear ^_^

    ReplyDelete
  5. pengembaraan best tp slow sket
    harap part 2 lg best nanti

    ReplyDelete
  6. yeke sop....tapi bagi saya cam best la..hehe :)

    ReplyDelete

THE HITZ