p

10 November 2010

~Tips - Sebenarnya Dia Tak Suka Anda~


Kat sini saya nak senaraikan sikit tanda2 someone tak suka anda selepas Date/Perjumpaan pertama antara anda dengan si dia...Tak kisahlah mungkin untuk pasangan kekasih atau sekadar teman biasa...

Mungkin tips2 kat bawah ni ada kebenarannya..
almaklum tips ni disenaraikan oleh orang2 yang berpengalaman dan satu kajian kes telah dibuat untuk mendapatkan hasilnya...bahahaha

1) Masa date pertama korang dengan dia, dia lebih banyak pandang jejaka/awek lain daripada anda..Mata dia asik berkeliaran je pandang makhluk yg lebih hensem/cun dari anda...

2) Masa perjumpaan pertama tu, si dia tidak suka nak bercerita pasal diri sendiri secara jujur dengan anda...

3) Sebelum berjumpa, si dia asyik calling dan mesej anda. Tapi lepas berjumpa, nak mesej seminggu sekali pun payah apatah lagi nak call. Maknanya after jumpa je, dia dah tak macam sebelum first date, dah takde calling2 atau mesej2...Maka anda boleh angkat kaki dan katakan gudbye kat dia..



4) After first date , dia mulala bagi banyak alasan, "I busy la"..."I ada banyak kerja"..tapi bila korang usha2 rutin dia, boleh pulak dia pergi bergumbira2 dengan kawan2 dia...Maka kemungkinan besar, dia dah tak minat kat korang sepertimana sebelum perjumpaan pertama tu..so better jangan letakkan harapan tinggi kat dia untuk terus berkawan dengan anda...

5) Kalau sebelum date, anda bagi mesej pendek2 tapi dia balas panjang gilerr..tapi lepas first date, anda bagi mesej panjang, dia balas pendek gilerr..so korang bolehla angkat kaki sepak dia dulu sebelum tinggalkan dia..hahaa..jangan kata saya yg ajar pulak...

6) Lepas first date anda dengan dia, dia takde lagi nak ajak anda date / jumpa buat kali keDUA..ohoho..memang benarla dia tak suka anda....so, buang je la nombor telefon dia dari hidup anda...haaha..senang cerita tak payah pening2 kan??


~sekadar tips sengal~

~ape2pun, jom kite menjalinkan ukhuwah dengan ikhlas~





.




38 comments:

  1. ahaha. betul gak tips tu. org dah taknak kat kita, jgn lah nak terhegeh2 lak kat dia kan? Kan? :)

    ReplyDelete
  2. @Siti hahahaha..taw takpe..so, better tak yah terhegeh2 kat die..kalau betul die minat, pandai2la die cari nnt...ehehe =)

    ReplyDelete
  3. bestnyer lulus interview.. huhuhu... sila pilih yg terbaik!

    ReplyDelete
  4. wah...betul kwe tips ni...nak wat rujukan ni...;d

    ReplyDelete
  5. @rieyana ynn btol la kot..org yg bepnglmn yg bgtaw tips ni kat sy..hehe

    ReplyDelete
  6. ahahahaaaa..lepas 2 jgn wat x reti bahse lak erk...

    ReplyDelete
  7. @Nashays haha..taw takpe..jgn menyesal sblom terlambat..hik3 =)

    ReplyDelete
  8. hehe.~ tips terbaik..!! dr cucu atok kaji.. leh praktikn nie.. ;P

    ReplyDelete
  9. @zacky ~786~ uiks2 kmu nak wat dekat awek ke...ehehe..

    ReplyDelete
  10. hehehe...
    kalu dah jd pakwe..tapi same je mcm kawan??mcm mana plak??hehehe

    ReplyDelete
  11. @Tulip ahaks..ni kene tanye dr cinta lah..hehheh...

    ReplyDelete
  12. bila dh jadi cmne, baik angkat kaki cepat2....watpe tunggu org yg x ske kite...kan.kan.kan. wink2

    ReplyDelete
  13. ooo, macam ni ka?
    ok, nk cuba perhatikan
    applicable ke tak utk lelaki,hak3?

    ReplyDelete
  14. @tieha ismail haa..taw takpe..org dh tak sudi, jadi tak perlu terhegeh2 kan3... hehheehe...

    ReplyDelete
  15. tips yg bagus!!! lepas 1st date kalo dia bt cam2 paham2 sendirik la...sayonara....heeee

    ReplyDelete
  16. @♥ Princess ♥ yerpp..betul tu princess..sayonara la jawapnye..kalau betul2 berminat mesti tak wat cmtu kan..hehehe =)

    ReplyDelete
  17. xpernah pulak jd kes camni..hehe..tp cam siti ckp..kalo org dah xsuka..xperlu kita nk terhegeh2 lg..kumbang bkn seekor..lelaki pun bukan seorg..hehe ;)

    wah tahniah dpt 2 tawaran kerja..plh mana yg terbaik (listkan kelebihan n kekurangan ke 2nya,solat isthikarah etc)...kalau tolak 1 pas la kat cik tom ek..hehe ;)

    ReplyDelete
  18. emmm..mijie x pnh jgk kot terjadi mcm ni..tp x tau plk kot2 dah tlupe.hehe..harap2 perjumpaan kali pertama akan jadi lbh akrab lpas 2 kn..

    wah lulus interview?..keje pe 2?..mijie pun tgh pening gak nk pilih keje yg mn 1 ni..

    ReplyDelete
  19. ooo..cenggitu ek...rasa2 pernah amalkan jugak ni..ekekeke..guro jer..

    ReplyDelete
  20. @Tomato Gurl's Life btol tu..jgn terhegeh2 kalau dh tak suke..tak kisahla laki ke wanita... :)

    mekasih cik tom atas nasihat..tgh wat plihan yg terbaik la ni.. =)

    ReplyDelete
  21. @Mijie harap2 mcm tu gak ye mijie..jgn amal mcm ni :)

    lulus dua2 interview pegawai psikologi at jabatan and cikgu kaunseling kat skolah mnengah...hurm..tgh fikir2 ni...dua2 pon memang feez suke...huhu

    ReplyDelete
  22. @bard bahtiar wahahaa...kalau wat betul2, tataw la feez nk ckp e kat bard..heheh :)

    ReplyDelete
  23. Mari kita lempang kawan yg tak ikhlas macam ni...

    Fuiyooooooooooooooooo..lulus 2 interview tu... terer meh..

    ReplyDelete
  24. Mari kita lempang kawan yg tak ikhlas macam ni...

    Fuiyooooooooooooooooo..lulus 2 interview tu... terer meh..

    ReplyDelete
  25. @Suara Kalbu haa..lempang beramai2 ea kak..heheh...

    alhamdulillah..rezki kak... =)

    ReplyDelete
  26. ohhhhhhhhh

    Touya < - - - kecian budak nie tak pernah kuar date .... EH ! Ya ke tak pernah ?

    ReplyDelete
  27. @touya eh2..yeke touya tak penah kuar date ni..hehe :)

    ReplyDelete
  28. hhaahaha mcm penah buat je cmtu hehe..mmg tepat pn tips3 tu =)

    ReplyDelete
  29. kalau dah ade awek tp still tgk org lalu lalang camne lak hahaha..

    ReplyDelete
  30. @MiSs TOrA penah wat ea?..hahah..baguih2...

    ReplyDelete
  31. @HAZWAN17oopss..hehheee.tengok je tapi jgn tergoda..sian awek taw :P :)

    ReplyDelete
  32. tips yang bagus. Thanks ye..

    ReplyDelete

THE HITZ